eurofarm

ПРОИЗВОДИ

HELIOCARE 360º

Heliocare 360º е целосно иновативен производ во подрачјето на фото-заштитата. Неговата ексклузивна формула обезбедува најширока покриеност која заштитува од сите сончеви зрачења: UVA, UVB, видливи и инфрацрвени. Таа помага да се неутрализира и поправи штетата што ја предизвикува сончевата радијација благодарение на Fernblock® FC (збогатена со ферулни и кафеински киселини) и други активни состојки како витамините Ц и Е, зелениот чај и роксизомите.

HELIOCARE 360º гел без масла SPF50 50мл

HELIOCARE 360º Airgel пена спреј SPF50+ 60 мл

HELIOCARE 360º течна крема SPF50+ 50 мл

HELIOCARE 360º водениот гел SPF 50+

HELIOCARE 360° GEL SUNSCREEN LIGHT TEXTURE SPF 50+

HELIOCARE 360° AGE ACTIVE FLUID SUNSCREEN SPF 50

HELIOCARE 360° PIGMENT SOLUTION FLUID SUNSCREEN SPF 50+

MK HELIOCARE 360° AIRGEL SPF 50+ SUNSCREEN

Иновативен гел со ниска густина со многу висока фотоимуно заштита. Со својата ексклузивна комбинација на напредни филтри и Bioshield систем, обезбедува широк спектар на заштита од UVA, UVB, видлива светлина и инфрацрвени зраци. Збогатен со Fernblock® FC за моќна антиоксидантна активност и активни состојки кои ги поправаат оштетувањата од сонцето. Погоден за сите типови на кожа, со меко, невидливо чувство на кожата.

Некомедоген. Без алкохол и парабени. Тестиран под дерматолошка и офталмолошка контрола.

Начин на употреба: Протресете пред употреба. Со шишето во исправена положба, прснете на раката, а потоа нанесете рамномерно на кожата пред изложување на сонце. Нанесувајте почесто или на секои 2-3 часа при интензивна изложеност, особено по пливање или потење.

MK HELIOCARE 360° FLUID CREAM SPF 50+ SUNSCREEN

Иновативна ултра-лесна течна крема со многу висока фотоимуно заштита. Со својата ексклузивна комбинација на напредни филтри и Bioshield систем, обезбедува широк спектар на заштита од UVA, UVB, видлива светлина и инфрацрвени зраци. Збогатена со Fernblock® FC за моќна антиоксидантна активност и активни состојки кои ги поправаат оштетувањата од сонцето. Погодна за сите типови на кожа, со меко, невидливо чувство на кожата.

Некомедогена. Без алкохол и парабени. Тестирана под дерматолошка и офталмолошка контрола.

Начин на употреба: Протресете пред употреба. Нанесете рамномерно на кожата пред изложување на сонце. Нанесувајте почесто или на секои 2-3 часа при интензивна изложеност, особено по пливање или потење

MK HELIOCARE 360° GEL OIL-FREE SPF 50+ SUNSCREEN

Иновативен немасен гел со многу висока фотоимуно заштита. Со својата ексклузивна комбинација на напредни филтри и Bioshield систем, обезбедува широк спектар на заштита од UVA, UVB, видлива светлина и инфрацрвени зраци. Збогатен со Fernblock® FC за моќна антиоксидантна активност и активни состојки кои ги поправаат оштетувањата од сонцето. Неговата немасна формулација го прави особено погоден за нормална, комбинирана и масна кожа, правејќи ја мека, нежна и сува, редуцирајќи го сјајот.

Некомедоген. Без алкохол и парабени. Тестиран под дерматолошка и офталмолошка контрола.

Начин на употреба: Протресете пред употреба. Нанесете рамномерно на кожата пред изложување на сонце. Нанесувајте почесто или на секои 2-3 часа при интензивна изложеност, особено по пливање или потење.

HELIOCARE 360º УЛТРАЛЕСЕН И ХИДРИРАЧКИ ФОТОПРОТЕКТИВЕН ВОДЕН ГЕЛ SPF 50+

Неговата ултра-лесна, не-комедогена водена формула, за многу кратко време се абсорбира, оставајќи ја кожата хидрирана и обезбедувајќи комфорт во текот на целиот ден, а особено за време на сончање. После нанесувањето, HELIOCARE 360º водениот гел SPF 50+, формира тенок, заштитен водоотпорен филм со проѕирен изглед, врз кој може да се нанесе и декоративна шминка. Заштитниот филм подеднакво штити и од сончевите зраци, но и од загадувањата од воздухот. Скоро-неприметниот проѕирен филм, го прави HELIOCARE 360º водениот гел SPF 50+ одличен избор за секојдневна употреба и за мажите.

Системот за хидратација на кожата е со продолжено ослободување, овозможувајќи максимална хидратација на кожата до 24 часа. Неговите карактеристики овозможуваат едноставна, секојдневна апликација и кај најчувствителната, атопичната кожа, без ризик од иритација на очите.

HELIOCARE 360° GEL SUNSCREEN LIGHT TEXTURE SPF 50+

Многу висока фотоимунозаштита со текстура на гел што лесно се апсорбира на кожата и дава совршен и невидлив финиш. Неговата уникатна комбинација на напредни филтри и ексклузивни состојки обезбедува заштита со широк спектар од UVA, UVB, видлива светлина и инфрацрвени зраци. Збогатен со Fernblock®+ за моќна антиоксидантна активност и активни супстанции кои ги поправаат оштетувањата од сонцето. Погоден за сите типови кожа.

Пакување: туба од 50ml

HELIOCARE 360° AGE ACTIVE FLUID SUNSCREEN SPF 50

Висока фотоимунозаштита која помага во спречување и поправка на стареењето предизвикано од изложување на сонце и други стрес фактори од околината. Неговата заштита од сонце со висок широк спектар помага да се спречат видливите знаци на стареење предизвикани од UVB, UVA, видливата светлина и инфрацрвените зраци. Fernblock® и гликозилазата штитат од ефектите на оксидација и загадувањето, кои придонесуваат за предвремено стареење на кожата. Покрај тоа, неговата иновативна козметичка формулација создава заштитна фолија од загадување, а тројниот комплекс против стареење ги намалува брчките и ја промовира цврстината. Течна, брзо апсорбирачка текстура која ја остава кожата мека и мазна.

Пакување: туба од 50ml

HELIOCARE 360° PIGMENT SOLUTION FLUID SUNSCREEN SPF 50+

Многу висока фотоимунозаштита која помага во спречување и намалување на темните дамки и хиперпигментацијата. Неговата комбинација на активни супстанции делува синергично на контраст на хиперпигментацијата. Многу висока заштита од сонце со широк спектар кој помага да се намали производството на меланин предизвикано од UVB, UVA, видливата светлина и инфрацрвените зраци. Fernblock® и гликозилазата штитат од ефектите на оксидација и загадување, кои придонесуваат за појава на темни дамки, и со тоа придонесуваат за поправка на акумулираните оштетувања на кожата. Комплексот за осветлување на кожата ниацинамид + елагична киселина помага да се намали интензитетот на темните дамки, па дури и тенот. Свилен, невидлив финиш.

Пакување: туба од 50ml

Пакување: туба од 50ml

HELIOCARE 360º педијатриски производ

Оваа производна линија е посебно дизајнирана да ги задоволи специфичните барања за безбедна и ефикасна педијатриска фото заштита. Тестирано под дерматолошки и педијатриски надзор.

HELIOCARE 360º педијатриски транспарентен спреј SPF50+ 200мл

HELIOCARE 360º педијатриски атопичен лосион SPF50+

HELIOCARE 360° PEDIATRIC LOTION SUNSCREEN SPF 50

HELIOCARE 360º

HELIOCARE 360º педијатрискиот атопичен лосион во форма на спреј со SPF 50 е широкоспектрален фотопротективен препарат, кој содржи хипоалергена формула, тестирана на атопична и чувствителна (сензитивна) кожа, особено за децата над 2 годишна возраст.
Содржи фотопротективни филтри, но и аргинин и глицерин, кои делуваат хидратантно и ја одржуваат функцијата на здрава бариера на кожата, која е нарушена кај чувствителната, атопична кожа. HELIOCARE 360º педијатриски атопичен лосион во форма на спреј ги задоволува најстрогите барања за фотозаштита.

Содржи специфичен Fernblock®+ филтер, кој овозможува фотозаштита на кожата, нејзино обновување и моќна антиоксидативна активност, а кој штити од четирите типа на зрачење (УВ-А, УВ-Б, видливо и инфрацрвено зрачење), со истовремено неутрализирање и обновување на штетите на кожата, предизвикани од сончевите зраци.

HELIOCARE 360º педијатриски атопичен лосион во форма на спреј, е клинички тестиран под педијатриска и дерматолошка контрола.

HELIOCARE 360° PEDIATRIC LOTION SUNSCREEN SPF 50

Лесен за нанесување, лесна текстура со аригинин кој дава дополнителна влажност на кожата. Висока заштита од UVA, UVB, видлива светлина и инфрацрвени зраци. Збогатен со Fernblock®+ за моќна антиоксидантна, фотоимунопротективна и репарирачка активност. 

Пакување: туба од 200ml

HELIOCARE орални капсули

Cantabria Labs е водечки бренд во оралната фото заштита. Ефикасноста на нашите формули е докажана со бројни научни студии. Оралната фото заштита е слична на топичната фото заштита, ја штити кожата одвнатре и ја зголемува отпорноста од соларното оштетување.

HELIOCARE Oral капсули х 60

HELIOCARE Ultra-Advanced-Color

Козметичката висока технологија на HELIOCARE овозможува широк спектар на текстури (крем, гел, гел XF, silkgel, спреј) и формули, некои обоени, погодни за сите видови на кожа: сува, мешана или масна. Покрај тоа, тој обезбедува различни нивоа на заштита кои се прилагодуваат на било која активност или време на изложеност.

HELIOCARE Ultra 90 Гел

HELIOCARE Ultra 90 Крема

HELIOCARE Advanced Спреј SPF50

HELIOCARE Advanced Крема SPF50

HELIOCARE Advanced Гел SPF50

HELIOCARE Compact Color пудра SPF50 Светла/Кафеава

HELIOCARE Compact Color пудра SPF50 без масла Најсветла/Светла/Кафеава

MK HELIOCARE ADVANCED SPRAY SPF 50+ SUNSCREEN

Спреј крема со многу висока фотоимуно заштита која обезбедува широк спектар на заштита од UVA/ UVB зраци. Водоотпорен и погоден за сите типови на кожа.

Тестирана под дерматолошка контрола.

Начин на употреба: Протресете пред употреба. Нанесете рамномерно на кожата пред изложување на сонце. Нанесувајте почесто или на секои 2-3 часа при интензивна изложеност, особено по пливање или потење.

MK HELIOCARE гел со заштитен фактор 50

Единствена формулација, наменета за фото-имуно-заштита од штетното дејство на УВА И УВБ зраците на сонцето, наненета за нормална кон масна, акноична кожа. Благодарение на FERNBLOK антиоксидансите и активаторите, гелот ја обновува, храни и заштитува кожата.Едновремено се спречува стареењето на кожата.Не ја суши кожата.Хипоалерген,некомедоген. Без парфеми.

Состав:Обележан на амбалажата
Начин на употреба: пред изложување на сонце, нанесете го гелот преку целата површина на кожата.Повторете ја постапката неколку пати во текот на денот.

Предупредување:Само за надворешна употреба.Да се избегнува контакт со очи и слузокожа.Во случај на црвенило или иритација, да се прекине користењето на препаратот.

MK HELIOCARE гел со заштитен фактор 90

Единствена формулација, наменета за фото-имуно-заштита од штетното дејство на УВА И УВБ зраците на сонцето, наненета за нормална кон масна, акноична кожа. Благодарение на FERNBLOK антиоксидансите и активаторите, гелот ја обновува, храни и заштитува кожата.Едновремено се спречува стареењето на кожата.Не ја суши кожата.Хипоалерген,некомедоген. Без парфеми.

Состав:Обележан на амбалажата

Начин на употреба: пред изложување на сонце, нанесете го гелот преку целата површина на кожата.Повторете ја постапката неколку пати во текот на денот.

Предупредување:Само за надворешна употреба.Да се избегнува контакт со очи и слузокожа.Во случај на црвенило или иритација, да се прекине користењето на препаратот

BIRETIX

BIRETIX се специјално дизајнирани фармацевтски формулации на Cantabria Lab кои помагаат во спречувањето и намалувањето на карактеристичните знаци на кожа, склона кон акни, кај деца од 12-тата година и кај возрасни.

Благодарение на иновативните технологии Retinsphere® и BIOPEP-15, BIRETIX ги подобрува изгледот и состојбата на кожата, склона кон создавање на акни, одржувајќи оптимална рамнотежа помеѓу ефикасноста и подносливоста за употреба, во подолг врременски период, вклучително и во летото.

Производите од брендот BIRETIX, ја содржат патентираната технологија RetinSphere®, која овозможува моќна ретиноидна активност, без воопшто ризик од иритација и/или фотосензитизација, како и BIOPEP-15, молекула која оневозможува бактериска пролиферација

Комбинацијата од овие две технологии, како и останатите активни компоненти , обезбедуваат индивидуализирани решенија како за адолесцентите, така и за возрасните, брзо и воочливо намалување на несовршеностите на кожата, склона кон акни.

Biretix Focus Gel Таргетиран редуктор на акни

Брзо и ефикасно намалување на локализираните несовршености.

Biretix TRIACTIVE Gel со тројна активност

Брзо и ефикасно намалување на несовршеностите на кожа со акни.

Biretix CLEANSER

Специјално формулиран за проблематична кожа, гел за секојдневно чистење кој овозможува темелно и длабинско чистење на кожата, без да ја иритира.

Технологија Fernblock®

Од Polypodium leucotomos до Fernblock® Технологија

Технологијата Fernblock®, е основа на сите HELIOCARE производи, произлегува од стандардниот екстракт на Cantabria Labs, Polypodium leucotomos, папрат од Централна Америка, кој развил одбрамбени и регенеративни механизми од сонцето во тек на евалуацијата од водниот до копнениот живот.

Polypodium leucotomos се користи со векови во традиционалната медицина за лекување на воспалителни болести како псоријаза или топичен дерматитис.

Ние гарантираме оптимални услови за раст на плантажите во Централна Америка. Насадите се контролирани од високо квалификуван тим на биолози. Ригорозните студии на процесот на екстракција, ексклузивен за Cantabria Labs, и дозволи на компанијата да добие високо концентриран екстракт, Fernblock®, со цел да ги максимизира биолошките својства на Polypodium leucotomos.

Fernblock® својства

Ексклузивната технологија Fernblock® помага да се заштити нашата кожа од штетното влијание на сончевото зрачење. Единствена состојка која обезбедува четири нивоа на заштита:

ДНК заштита

Антиоксидантна заштита

Заштита на имунолошкиот систем

Превенција на фото стареење

ДНК заштита

Сонцето влијае на генетските компоненти во нашите клетки, нашата ДНК. Малку по малку, мутациите во текот на животот можат да доведат до сериозни болести како рак на кожата. Согласно направените студии Fernblock® го спречува и санира оштетувањето на ДНК предизвикано од сончевото зрачење.

Антиоксидантна заштита

Fernblock® има силно антиоксидантно дејство врз слободните радикали, особено кај оние кои се создаваат од сончевото зрачење. Овие слободни радикали произведени од сонцето се одговорни за оштетувањата на клетките, за создавање на флеки на кожата и други кожни последици.

Заштита на имунолошкиот систем

Сонцето влијае врз механизмите на одбрана на нашата кожа. Лангерханските клетки дејствуваат како радар, откриваат агресии и ја активираат нашата одбрана. Соларното зрачење ги оштетува тие клетки, намалувајќи ја имунолошката функција. Fernblock® го штити и го регулира нашиот имунолошки систем.

Превенција на фото стареење

Fernblock® ги штити компонентите на кожната структура како фибропластите, колагенот и еластинот. На овој начин, структурата на кожата не е променета. Појавата на брчки, губење на цврстината, сувоста, хиперпигментацијата и видливите знаци на фото стареење кои произлегуваат од сончевата експозиција се превенирани.

HELIOCARE ПРОИЗВОДИТЕ СЕ ДОСТАПНИ ВО СИТЕ АПТЕКИ НА ЕУРОФАРМ